ДА ПОЗДРАВИМО АЦУ.

Ići dole

ДА ПОЗДРАВИМО АЦУ.

Počalji  Чика Љуба taj Sre Maj 18 2011, 17:38

Наш релатовно нови члан, Аца БПУ, је толико активан да не стигнемо да прочитамо све што напише. Па спаваш ли ти некада, Ацо?
Твоја размишљања и предлози су вредни пажње. Ја бих о њима своје коментаре дописао у оквиру одређене теме.
Овом приликом бих се само запитао да ли потомци нашег народа из Пољанице, или потомци оних који су некада живели у Пољаници, воле овај крај? Где су наши млади, школовани људи? Где су деца и унуци некадашњих просветних радника, лекара, шумара, свештеника, милиционера, општинских службеника, жандара и шта све не? Где су, ако имају неко осећање према овоме крају, да се бар на овај начин укључе у спасавање Пољанице. Много нам значи то колико нас има заинтересованих, без тога нема напретка. То је некако први корак, пре него засучемо рукаве. Наша пасивнос, мислим на народ Пољанице, довела нас је до овога да у правом смислу речи гасимо пожар или да хватамо последњи воз којим можемо да се придружимо (и одужимо) нашој Пољаници. Стварно није схватљиво да толико појединаца прочита по нешто са овог форума и не остави ни једну реч свога мишљења. Није, ваљда, да нема никакво мишљење, то је немогуће. Ми смо овде сви своји, род рођени, свако може и треба нешто да дода. Није битно да ли је ћирилица или латиница; нико не цени правопис; нико не даје оцене; једино да нико никога не вређа, то је услов. А што више нашег народног израза, утолико боље. Зато, напред земљаци, Пољаница је наша!
Видимо да Аца изузетно воли своје Ушевце. Тако и треба. Родни крај је свакоме драг, постојбина (мислим родни крај родитеља) исто тако. Ушевце је лепо село, а лепо је свако село Пољанице на свој начин. Ушевце је, слично Београду, на ушћу двеју река. Има (релативно) равничарски део и брдски део. Има старина, археолошких налазишта, за испитивање. Налази се на раскрсници једног главног и барем једног споредног пута. Ближе је Врању и Хану него доста других села. Има добре људе, лично знам пет - шест. Ово је моја шала, јер стварно знам мало Ушевчана. То је мало село ако се упореди са осталим селима Пољанице, али из њега имамо Ацу који може да нам каже све што нас интересује. А где су добри људи из других наших села, знатно већих од Ушевца? Бојим се да ћемо се постидети једног дана!
Поздрав нашим Пољанчанима!
avatar
Чика Љуба
Admin

Broj poruka : 250
Godina : 76
Локација : Ниш
Datum upisa : 25.11.2010

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: ДА ПОЗДРАВИМО АЦУ.

Počalji  Ћоса taj Sre Maj 18 2011, 21:24

Па чика Љубо и овде да се придружим и поздравимо Ацу још једном.Ја и Аца смо неко време у контакту баш у вези овог нашег пионирског посла,него да не будем ја запршка свуда лепо вас поздрављам обадвојицу,удружени смо јачи!
avatar
Ћоса
Admin

Broj poruka : 229
Локација : Србија-Градња,Врање
Datum upisa : 16.01.2009

Pogledaj profil korisnika http://poljanica.forumotion.net

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu