NAJLAKŠE JE PREDATI SE

Ići dole

NAJLAKŠE JE PREDATI SE

Počalji  Aca BPU taj Uto Feb 19 2013, 19:01

Obraćam se onima koji će ovo pročitati, i nadam se, koliko je moguće, i drugima preneti. Forum broji 53.člana, a nedeljama se niko ne oglašava. Čemu onda služi forum, ako se prijavljeni na njemu ne oglašavaju, ili, još gore, ako se neki nikada nisu ni oglasili??? Vreme je da se prestrojimo, da razmislimo ima li smisla dalje postojanje ovog foruma ili ne. Pokušali smo sa Čatboksom, pa se samo nas četvorica stalno oglašavalo, i tek poneko u nekoliko navrata. Pisali smo, tražili, molili, pretili...niko nas nije ni registrovao da postojimo. Smeju nam se u lice. Nije sad važan ni forum, važno je dokle se ide sa namerom ignorisanja, samim tim i propadanja Poljanice? Doživeli smo podsmeh i poniženje, da nam se glavni put, asfaltni, krpi peskom (ma koji pesak bio u pitanju, makar i od zlata, pesak je pesak). Kako ih nije sramota??? Hoće li imati obraza da se pred izbore pojave u Poljanici? Hoće, naravno, nemaju oni stida ni srama, na vlasti su bezočni ljudi, koji upravljaju onima ispod njih, da niko ne sme ni reč da ima kaže. Prave silne planove, sad su verovatno prezauzeti plovnim koridorom Dunav - Vardar, čekaju njegovu realizaciju pa su sve ostavili po strani.

A šta se dešava u Poljanici? Kakav je glavni put, kako radi ulična rasveta, što se kuće zatvaraju, prodavnice takođe, škole, radi se šta se hoće i kako kome odgovara - to nikoga ne zanima. Šta se događa preko brda u Bujanovcu i selima okolo, ni to nije nikoga briga. A koliko njih u Vranju i Poljanici prima državnu platu, redovno, a zaduženi su za ovu oblast? Šta je uopšte njihov posao, osim da troše struju koju nisu platili, pa se zajedno sa drugima natovarili na pleća ove države?!

Događa se da lovci Poljanice, pojačani formacijama širom Srbije, okomili na vukove, i to ne blizu naseljenih mesta, već visoko po planinama, po Goču i Devotinu, naoružani do zuba i opskrbljeni tovarima hrane, mesa i raznih đakonija, da bi ustrelili 4. vuka i 2. lisice nakon žestokih borbenih dejstava. I to 4. izgladnela vuka, ajde, da to i razumemo, vukovi jesu potencijalna opasnost, hajke postoje odavno, ali ne ovakve, sa isticanjem ubijenih životinja, vezivanjem za repove, uz trubače i alkohol, pesmu i igru. Pa tako nisu radili ni urođenici u džunglama, životinje se ubijale samo kad se moralo, a kod nas se neki dohvatili fotoaparata i slikaju te užasne, krvave pirove, naoružani do zuba, sa mrtvim životinjama, sa trubama, otvorili stranicu Poljanica i Klisura pa na njoj, nakon svinjokolja, kao da se u Poljanici samo jede i kolje, sad i lov na jadnu divljač pompenzuju. Kuda ovo sve vodi i kakva je sudbina Poljanice? Da li neko brine o tome? A na te terevenke došli pripadnici vojske i policije, da se najedu i napiju, a ima i funkcionera, da se primetiti. Suvišan je svaki komentar.

Dosadili mi je više da gledam kako pojedinci brukaju moj zavičaj, kako ga reprezentuju, a kad neko pokrene neku akciiju, onda se sprdaju, ismejavaju, pametuju...vređaju. Ajde da vidimo ko su ti ljudi, ko im je dao takva ovlašćenja, da li je u skladu dsa Zakonima to što se radi u dragoj nam Poljanici. Da sredimno naše dvorište, pa da onda pitamo one funkcionere u Gradskoj upravi Vranja, šta rade, što ćute i prave se ludi, gde se dela opština Vranje i njene nadležnosti, kako su i po kom Zakonu opštinu preinačili u Grad da bi imali veće plate a manje posla. Da im kažemo da su bezobrazni, baš tako, neznam kako drugačije da krstim ovo stanje.

Molim da se izjasni ko je samnom, da se krene u ozbiljnu akciju, prepiska sa svima koji bi nešto preduzeli, ali da se ne povlače i ne plaše ako nemaju šta da izgube. Poštenije je tako, nego da je neko "sa nama" a radi protiv nas ili ne radi ništa, bilo ko, ne mislim na nikoga konkretno. Ili smo ludi i zaludni mi koji smo se ovde pojavljivali?
avatar
Aca BPU
Admin

Broj poruka : 296
Godina : 52
Локација : Avala, Beograd
Datum upisa : 09.03.2011

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu