ГДЕ СУ И ШТА РАДЕ НАШИ ЉУДИ?

Ići dole

ГДЕ СУ И ШТА РАДЕ НАШИ ЉУДИ?

Počalji  Чика Љуба taj Sre Okt 31 2012, 14:49


Ко зна по који пут се питам где су наши Пољанчани, зашто их нема на овим странама у већем броју? Има нас свуда по свету и свуда на Интернету, али мало на овом месту које је, чини ми се, за сада једино овакве врсте, намењено нама за дружење, упознавање, размену мишљења. Наш крајњи циљ је да помогнемо да се сачува и унапреди живот у нашој Пољаници.

Онда се питам да ли смо ми, који смо на Форуму, недостојно друштво за остале наше земљаке? И питам се да ли сви ми подједнако и довољно волимо свој крај? Да ли смо спремни да га се сећамо, да га споменемо, да га опишемо, да га представимо Врању, осталом делу Србије и целом свету? Да ли хоћемо и можемо барем толико ако не можемо да помогнемо материјално или на други конкретан начин?

Где су наши некада активни чланови Кинг, Врцоби, Гордана, Новакновак, Ивана и други, који су дали добре и обећавајуће прилоге на овим страницама, па се углавном ућутали?

Где је Хексум који је пре годину дана поставио неке слике а онда се не укључује, па није ни преузео једну поруку?

Где је Аурелијано, који је пре више од године дана покренуо текстове на тему Каначе, Кондирче, Балонче?

Где је Јанковић који је на странице Панорамија поставио много слика из Пољанице, а овде нам се само придружио?

Где је осталих двадесетак регистрованих чланова Форума, који се нису огласили ни једним својим прилогом?

Где су садашњи и некадашњи просветни радници, где су сви остали које можемо назвати "интелектуалци", рођени у Пољаници или су тамо службовали, зар немају баш ништа да кажу на све ове теме које се овде покрећу? А могли би много да помогну овоме крају својим знањем, умећем, познавањем проблема људи овога краја и познавањем људи надлежних за решавање проблема.

Где су остали наши људи из целог света, који се појаве на Форум, нешто прочитају и ништа не кажу? Зар су стварно равнодушни?

Пољаници не може да помогне ни сам Бог као појединац. Али нас, који смо тамо рођени, има можда исто толико колико и сталних становника тога краја, па сви заједно можемо много тога. Зато сам се и усудио да напишем овај текст: да поново позовем на већу активност регистрованих чланова Форума, а да свим осталим Пољанчанима предложим да нам се придруже на овим страницама и подрже наше акције.

Хвала и велики поздрав свима!
avatar
Чика Љуба
Admin

Broj poruka : 250
Godina : 76
Локација : Ниш
Datum upisa : 25.11.2010

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu